Friday, November 28, 2008

New love, new shoes

Taxi - Dragostea Ca O Pereche De Pantofi.mp3 -

Zilele astea am auzit cântecul de mai sus, şi mi-a plăcut foarte mult paralela trasă de autorul versurilor între dragoste şi pantofi. 
Cred că fiecare din noi a avut „cea mai dragă pereche de pantofi”, la care nu a vrut să renunţe în pofida tuturor motivelor. Şi-s vechi, şi demodaţi, şi se rup permanent… dar sunt aşa de comozi, picioarele se simt fericite când îi încalţi şi pur şi simplu îs dragi sufletului. Ai amintiri frumoase legate de ei. Oare nu tot aşa e cu dragostea? Nu degeaba se spune că iubeşti nu pentru, ci în ciudă. 

Ce se întâmplă când totuşi te decizi la anumite schimbări? Pantofii vechi te-au obosit într-atât de tare cu grijile pe care le provoacă, încât îţi iei o pereche nouă, frumuşică, poate chiar mai calitativă decât cea precedentă. Dar când o încalţi, nu te simţi în apele tale, picioruşule încep să se plângă pe disconfort şi îţi ia ceva timp să te deprinzi cu formele noi. Dar şi ele se acomodează la tine, devin mai moi, mai primitoare…

Trece timpul, şi atunci când vii acasă şi te descalţi, nu mai tragi cu ochiul spre prietenii tăi cei vechi… Apoi, într-o zi te hotărăşti să-i arunci de totul, pentru că ocupă loc degeaba. Aşa cum şi dragostea trecută ocupă loc în suflet, care, posibil, ar putea fi utilizat mai eficient. Şi îţi trece… pentru că viaţa e în schimbare permanentă… e ceva natural… e…

Morală: dacă ai nevoie de schimbări, dar te temi că e prea complicat, încearcă întâi pe o pereche de pantofi… ;))

5 comments:

Anonymous said...

Alina,
dar ai incercat inainte de a=i arunca sa ii mai porti un pic? macar un pic?
Citesc, si ma mir, cat de asemenea pot fi unele traire intre oameni...

Alina Cazachevici said...

Încerc să nu-i mai port. Da ştii de ce? Că să nu stric amintirile cele frumoase, care uneori dau glas din adancul sufletului. Dacă te întorci la trecut, reşti să fii dezamăgit de el...

Anonymous said...

Iar eu din contra...Amintirile din trecut ma pot dezamagi de alegerile din prezent, care nu sunt la fel de comode si "una cu tine" ca cele din trecut.

Larisa Donciu said...

Exista si pantofi pentru toata viata...iar comparatia pantofilor cu iubirile mi se pare potrivita pentru oamenii care au o atitudine mai nonsalanta fata de dragoste. Poate o zic pentru ca deja de ceva timp port o pereche de pantofi care se uzeaza un pic dar se fac ca un vin bun - cu cit mai vechi cu atit mai bun, cu cit mai vechi pantofii cu atit mai dragi sufletului...sunt pantofii mei fermecati care ma fac cea mai fericita!

Alina Cazachevici said...

Ion, ai dreptate... uneori perechea veche de pantofi îţi poate aminti de adevăratele valori... dar... totuşi nu e o regulă :)

Lari, mă bucur foarte mult că ţi-ai găsit perechea ideală! :)) Corect ai zis, pantofii fermecaţi, care fac faţă timpului. Sper, ba chiar cred, că pentru fiecare om există acea pereche fermecată, sper s-o găsesc şi pe a mea ;))