Thursday, May 6, 2010

Thus spoke Nietzsche

Ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici... aha, şi mai sceptici, mai închişi în sine şi practic întotdeauna mai sarcastici... - pun pariu că asta e continuarea care s-a pierdut prin manuscrisele lui Nietzsche sau a fost cenzurată iniţial de vreun optimist cronic :)

5 comments:

mihai said...

:)) foarte funny. si adevarat... cred ca e la fel ca si cu "traieste clipa". si cu consecintele, pentru tot restul vietii.

rs said...

Referitor la Nietzsche...
Esti prea tinara si viata o vezi prin prizma virstei pe care o ai acum, dar sunt convins ca dupa 30 viziunele vor fi alte.

Alina Cazachevici said...

Mihai, ce zici dacă facem împreună un post format din continuări la fraze celebre? :)

RS, şi eu sunt convinsă că vor fi altele, pentru că e şi normal. fiecare zi e plină de noi informaţii, retrăiri, experienţe (fraza seamănă cu publicitatea unei companii, da_ ;) ). viziunile unui om ar trebui să se modifice (mai mult sau mai puţin) în funcţie de timp, că de altfel el stă pe loc sau chiar degradează.

Anonymous said...

Ca orice personalitate mareata, Nietzsche a dat lumii maxime universal valabile, ele totusi fiind create sa aduca lumina intr-o sfera destul de ingusta,or aceasta maxima fiind preluata din Amurgul Zeilor vine mai mult sa-i infrunte pe ei. Si chiar este din capitolul cu maxime, care de obicei sunt scurte si fara multe completari.
Dar precum am spus mai sus, maxima este valabila pentru un spectru mult mai larg. Nietzsche a lasat loc de interpretari mai ales din perspectiva temporala ( cu referinta la comentariile de mai sus)
Wow ce teoretic comment a iesit!
De fapt am vrut doar sa zic ca sunt de acord cu cele expuse de tine insa nu intru totul, or tu ingustezi un pic mesajul.
PS: Criticii zic:"pentru a intelege Asa grait-a Zarathustra trebuie sa te pregatesti descifrand sensul Amurgului zeilor". Cred ca e valabil si pentru Thus spoke Nietzsche ;)
Pace.

Anonymous said...

Alinush, aici ai spus bine :)

Referitor la continuari, as adauga una:
"Timpul le va rezolva pe toate", dar poate nu in timpul vietii.